неделя, 22 април 2012 г.

Philips анонсира нова линия слушалки


Компанията Philips представи нова гама слушалки, разработени специално за запалените геймъри.

Новите продукти са оборудвани с регулируем микрофон с функция за шумопотискане. Линията включва слушалки с малък микрофон с висока чувствителност, както и повдигащ се или сменяем микрофон, който няма да пречи в процеса на играта и е лесно достъпен при необходимост.


Моделът SHG7210 е оборудван с 40-милиметрови говорители, както и с вграден изключвател на звука и регулатор на силата на звука, високочувствителен мини микрофон за нормален разговор и подвижен микрофон за случаите, при които гласовите съобщения трябва да бъдат с максимално качество.



Моделът SHG7980 е предназначен за по-напреднали геймъри и разполага с функция за предаване на цифрово предаване на звука през USB порт, което осигурява естествени звучене на предаваните аудиоданни, както и с микрофон с функция за шумопотискане.

Датата за началото на продажбите и ориентировъчната продажна цена на двата продукта засега остават неизвестни.

Alcatel излезе на пазара на таблети с модела One Touch Tab T20


Сравнително неотдавна компанията Alcatel беше един от основните играчи на пазара на мобилни телефони, но напоследък търсенето на нейните продукти намалява все повече. Опитвайки се да възвърне предишната си мощ, Alcatel възнамерява да опита силите си в нова област, а именно в производството на таблети. Така на мероприятието Milano Design Week производителят представи своята последна разработка - таблетът One Touch Tab T20. По време на презентацията не беше огласена информация относно ориентировъчната дата за пазарния старт на таблета, затова пък беше обявена неговата цена - той е оценен от производителя само на 150 евро.


Разбира се, за тези пари едва ли можем да се очаква ултрамодерен мобилен компютър. В Alcatel One Touch Tab T20 липсват многоядрен процесор, супермодерен сензорен дисплей и други екстри, характерни за Hi-End моделите. В устройството е включено само най-необходимото оборудване, затова пък то е отлично съчетано.



Alcatel One Touch Tab T20 е задвижван от система на чип Rockchip RK2918 с процесор ARM Cortex A8, работещ на тактова честота 1 GHz. Оперативната памет на таблета е с обем 1 GB, а за съхранение на файлове са предвидени 4 гигабайта флаш памет, като е налична и възможност за разширяването й до 32 GB чрез карти с памет във формат microSD. В One Touch Tab T20 компанията Alcatel е реализирала поддръжка на мрежи от трето поколение, но 3G модулът не е вграден, а за работата с мрежите отговаря външно устройство, което се свързва с таблета чрез интерфейс miniUSB. Дисплеят на таблета е с диагонал 7 инча, с поддръжка не технологията Multi-Touch, обработва до пет едновременни докосвания и има резолюция 1024 х 600 пиксела.

GIGABYTE показа геймърската мишка AIVIA Krypton


Компанията GIGABYTE показа нова геймърска мишка, която ще бъде пусната на пазара под името AIVIA. Моделът, наречен AIVIA Krypton, има симетрична форма, поради което е еднакво подходящ както за левичари, така и за хора, служещи си с дясната ръка.

Върху корпуса на устройството производителят е поставил шест бутона за макроси. Те се допълват от обичайния комплект от три основни бутона и скрол колело. В допълнение, мишката разполага и с бутон за бърз избор на резолюция и превключване между макросите.


От компанията отбелязват, че сензорът на устройството е с висока резолюция, без обаче да уточняват точните й стойности. Друга особеност на новия продукт е формата на крачката, която намалява контакта с повърхността, благодарение на което мишката се плъзга леко върху нея. Както при повечето геймърски мишки, и в AIVIA Krypton е предвидена възможност за регулиране на теглото. Други подробности относно продукта засега не се съобщават.

Philips ще произвежда таблети


Компанията Philips планира в близко бъдеще да започне производството на таблети. Пионер в този сегмент ще бъде устройство, чийто пазарен старт ще се състои в Китай.

Засега е известно, че първото устройство на холандския производител ще получи 7-инчов дисплей и процесор, базиран на микроархитектурата MIPS. Таблетът ще работи под управлението на операционната система Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).


Представители на корпорацията Philips засега отказват да съобщят повече подробности относно техническите характеристики, ориентировъчната продажна цена и точната дата на пазарния старт на новия продукт. Производителят обаче обещава, че ако устройството има успех на китайския пазар, моделът ще се появи в продажба и в други региони.

AMD пускат HD 7970M на 24. април


Според VR-Zone, AMD официално ще представят новата си мобилната графична карта HD 7970M на 24. април.

Кодовото наименование на картата HD 7970M е Thames, тя е напълно различна от десктоп варианта си, тъй като е базирана на 28nm Pitcairn графично ядро, което се използва в десктоп вариантите на AMD Radeon HD 7800. Все пак новата графична карта е доста мощна и ще е интересно да видим как ще се справи срещу 40nm Nvidia Fermi GTX 675M/670M, както и GTX 660M, която е най-мощната 28nm Kepler-базирана карта на Nvidia.

AMD имат предимство пред Nvidia с големия брой Trinity чипове и устройства, базирани на Trinity иLombok. Въпреки това, Nvidia разчитат на големия брой устройства, базирани на Ivy Bridge иKepler, което означава, че конкуренцията ще бъде висока през 2012, както беше през 2011.

В допълнение към HD 7970MAMD вероятно ще пуснат и графични карти от серията Radeon HD 7800M с кодово наименование Lombok, които ще бъдат подобни на Cape Verde графичните карти, а предстоящите Trinity чипове на AMD ще покриват ниския клас.

AMD прекратяват поддръжката на сериите Radeon HD 2000, HD 3000 и HD 4000

Според публикация в Phoronix, изглежда, че с новия пакет от драйвъри Catalyst 12.7 AMDвъзнамеряват да прекратят поддръжката на графичните карти от сериите Radeon HD 2000HD 3000 и HD 4000.

Очаква се Catalyst 12.7 да се появи през юли, а потребителите с графични карти от сериите предиRadeon HD 5000 ще могат да използват Catalyst 12.6. Този ход на компанията е логичен, тъй като тези карти доста се затрудняват при съвременните игри, а с прекратяването на поддръжката им размерът на пакета с драйвъри ще бъде намален.

Сериите преди Radeon HD 5000 не получиха важни обновления или подобрение на производителността с последните версии на Catalyst, така че прекратяването на поддръжката им едва ли е от голямо значение.

За разлика от последния път, когато AMD прекратиха поддръжката на драйвъри за някои от продуктите си, сериите от графични карти преди Radeon HD 5000 все още се продават. В един от най-популярните онлайн магазини все още се продават 25 графични карти от серията Radeon HD 4000, 13 карти от Radeon HD 3000 и 3 от Radeon HD 2000