сряда, 25 април 2012 г.

SilverStone представи корпуса RL01B в рамките на серията Redline


SilverStone Technology представи новата си продуктова серия от компютърни кутии Redline, в рамките на която бе показан моделът RL01B, който е произведен във форм-фактор Mid Tower и е съвместим с дънни платки от стандартите ATX и Micro-ATX. Продуктът е изработен в сребристо-черна цветова схема с няколко червени акцента на предния си панел. Моделът е с размери: 192,5 х 440,3 х 485 мм и тегло - 5,1 кг.

Компютърното шаси RL01B е оборудвано с един 3,5-инчов и три 5,25-инчови външни отвора, както и пет 3,5-инчови и едно 2,5-инчово вътрешно отделение и седем PCI слота за разширителни карти. Тук е моментът да споменем, че този продукт поддържа процесорни охладители с височина до 155 мм и видеокарти с дължина до 279.5 мм.


За охлаждането на хардуерните компоненти в новия компютърен корпус се използва един 120 мм фронтален вентилатор с червена светодиодна подсветка, като е възможно добавянето на още четири 120 мм вентилатора (два отгоре, един в долната част и един на задната). На задния панел са достъпни два предварително пробити отвора за прокарването на тръби за течно охлаждане. ШаситоSilverStone RL01B ще бъде достъпно във версии с прозрачен страничен прозорец или без него, а на входно-изходния панел, намиращ се в предната част на продукта, ще присъстват два USB 3.0 или USB 2.0 порта.

Цената и датата на продажбите все още не са обявени.

TUL Corporation анонсира видеокартата PowerColor HD7870 Eyefinity 6 с поддръжка на шест монитора


TUL Corporation днес публикува официален пресрелийз относно бъдещето на графичния ускорител Radeon HD 7870, който поддържа възможност за едновременно свързване на шест монитора. Видеокартата носи търговското име PowerColor HD7870 Eyefinity 6, като за реализацията на технологията AMD Eyefinity, на интерфейсния панел присъстват шест видео-изхода mini Display Port.


Адаптерът е базиран на 28-нм ядро AMD Pitcairn XT с номинална честота от 1000 MHz, а така също е налице и 2048 МВ графична памет GDDR5 с работна честота от 4800 MHz. PowerColor HD7870 Eyefinity 6 е с нереферентен дизайн и е оборудван с фирмена охладителна система, която се състои от голям централен вентилатор, алуминиев радиатор и няколко медни топлинни тръби, като цялата конструкция е скрита под черен пластмасов кожух. Картата е снабдена с 1280 поточни процесора, базирани на микроархитектурата GCN, достъпни са 80 текстурни и 32 растерни блока, а сред поддържаните технологии, освен вече споменатата AMD Eyefinity, тук присъстват и AMD PowerTune, AMD ZeroCore Power и AMD APP Acceleration.





Цената и датата на пускане на ускорителя PowerColor HD7870 Eyefinity 6 все още не са обявени от производителя.

Характеристики и производителност на мобилния ускорител AMD A10-4600M


Advanced Micro Devices публикува резултатите от тестовете на своя мобилен ускорител A10-4600M, който е предназначен за използване в ноутбуковете от mainstream-клас. Разбира се, освен това бяха обявени и спецификациите на тази графична карта. Новото устройство е базирано на предстоящата 32-нанометрова микроархитектура Trinity, в основата на която лежат четири x86-64 ядра, разпределени в два модула Piledriver. Освен това тук присъства и 4 MB обща кеш-памет (2 х 2 MB), а тактовата честота на процесора е 2,30 GHz, в режим TurboCore тя достига до 3,0 GHz. A10-4600M е с интегрирана графика Radeon HD 7660G с 384 поточни процесора VLIW4, а номиналната честота на iGPU е 685 MHz. Чипът е снабден с вградена PCI-Express 2.0 шина и контролер на оперативната памет с поддръжка на двуканални планки DDR3-1600 MHz.
 


Що се отнася до резултатите от теста, то AMD са решили да предоставят графики на производителността на видеоподсистемата в хибриден режим, където на помощ на вграденото в APU видео-ядро Radeon HD 7660G е използван мобилния адаптер Radeon HD 7670M. Резултатите от направения тест са показани в слайда по-долу, но не е известно при какви условия е бил проведен.



По-интересна разбира се е представената графика от експертите на сайта NordicHardware, в която производителността на IGP в режим Dual Graphics се сравнява с тази на аналогичния мобилен видеоадаптер.

760 милиона потребители ще използват таблет до 2016г.


Продажбите на таблети се увеличават все повече и повече по цял свят и, според анализаторите, тази тенденция само ще се усилва в следващите години. Нов доклад на фирмата Forrester Research прогнозира, че до края на 2016 година продажбите на таблети ще достигнат 375 милиона, отбелязвайки годишен ръст от 46%. Като цяло, общият брой на таблетите, които ще се използват (било то след покупка или просто в работната среда) до края на 2016 година ще бъде 760 милиона.

Според анализаторите от Forrester през следващите четири години таблетите ще се сдобият с нови сензори, по-мощни процесори и по-добри възможности за свързване с други устройства, намиращи се в тяхна близост. В резултат на това, потребителите ще имат достъп до функции като пълно гласово управление и диктуване, подобрено управление с жестове, по-добра интеграция на аксесоарите, по-добър ситуационен контекст и софтуер, който ще се съобразява с личните ни потребности.

От фирмата вярват, че iPad ще продължи да доминира този пазар, макар че дялът му до 2016 година ще представлява само 1/3. Таблетите с Android, обаче, ще загубят от пазарния си дял главно заради фрагментарната природа на платформата. Анализаторите гледат по-оптимистично на съдбата на Windows 8, която, според тях, ще привлече потребители с факта, че ще може да работи както на компютри, така и на таблети.

Що се отнася до производителите на таблети с Android (като Samsung, например), Forrester предричат, че те ще се ориентират главно към пазара за по-нискобюджетни таблети и ще оперират най-вече в развиващите се пазари по света.

HP пуснаха първите си компютри с Ivy Bridge


Последните процесори на Intel - Ivy Bridge - вече са на пазара и съвсем скоро ще ги видим интегрирани в познати и нови модели настолни и преносими компютри. Както стана ясно по-рано този месец, обаче, ноутбуците и ултрабуците може би ще трябва да почакат до появата на втората партида чипове, тъй като Intel няма да успеят да удовлетворят всички поръчки на фирмите в момента.

НР, например, вече обявиха няколко модела компютри, които съвсем скоро ще се появят по магазините с обновени процесори, но сред тях няма преносими. Петте модела - компютри от типа "всичко в едно" - са HP Omni 220qd, HP Omni27 qd, HP TouchSmart 520xt, HP Pavilion HPE h8t и HP Pavilion HPE Phoenix. 

Най-голямото преимущество на Ivy Bridge както за производителите, така и за новите собственици на подобни компютри е, че този нов процесор позволява на устройствата да вършат повече работа по-бързо, но за по-малко пари. Освен това, процесорът ще намали консумацията на енергия с до 20% - добра новина за всички, които ползват настолни компютри и се тревожат за месечната си сметка за ток.

При преносимите компютри, пък, най-голямото преимущество на новите процесори ще бъде увеличения живот на батерията. Според някои специалисти, също така, Ivy Bridge ще позволи на ноутбуците да поддържат и игри с много по-бърза графика. За да се уверим в това, обаче, ще трябва да почакаме поне още няколко месеца.

Thermalright анонсира геймърската мишка Leetgion Hellion


Компанията Thermalright представи геймърската мишка Leetgion Hellion. Според производителя, Leetgion Hellion е първата в света "наистина механична" мишка. Основание за това твърдение е станало използването в нея на бутон Cherry MX Blue и четири микропревключвателя OMRON. За потребителя са достъпни общо шест изцяло програмируеми бутона. Под основните, освен централният, са разположени и превключвателите OMRON, а за страничен бутон, употребяван при RTS за макрокомандата "Атака", се използва Cherry MX Blue.


В основата на мишката е сензор Avago 9500, чиято резолюция може да бъде настройвана по желание на потребителя в диапазона от 100 до 5000 dpi. Предвидена е работа с до 4 профила. На всеки от тях съответства собствен цвят светодиодна подсветка, като играчът може да избира между 16,7 милиона възможни цвята.



Размерите на устройството са 123 х 73 х 42 милиметра, а теглото му е 105 грама. Мишката се свързва към компютъра чрез USB интерфейс.



Точната дата на поява на новия продукт на пазара и ориентировъчната му цена засега остават неизвестни.

Монтаж и демонтаж на охладители , почистване и поставяне на термична паста !

В тази статия ще ви запозная , как да монтирате и демонтирате стоковите охладители на Intel и AMD процесорите  ! Как се премахва стара термична паста  и как се поставя нова !

Така започваме с Intel . Демонтаж: Първо - откачате захранващия кабел на охладителя . Второ - завъртвате четирите крачета , така че стрелките върху тях да сочат навътре към самият охладител . Трето - хващате крачетата по диагонал и внимателно с много малко сила дърпате, докато не чуете щракване (повтаряте 2 пъти за всеки 2 диагонално разположени крачета ).  Монтажа става по същия начин , но в обратен ред: Стрелките на крачетата трябва да сочат навън, намествате охладителя и 2 по 2 диагонално натискате внимателно крачетата,докато не чуете щракване.Слагате захранващия кабел на мястото му.  A ето и клипове как точно става :

Монтаж : http://www.youtube.com/watch?v=b6NbPMQgwPM&feature=related
Демонтаж : http://www.youtube.com/watch?v=1PyU00K1sKw


Сега е време да обърнем внимание на AMD . Демонтаж : Първо откачете захранващия кабел на охладителя. Второ - завъртете главната скоба обратно на часовниковата стрелка , като натискате внимателно долната част по посока на завъртането на скобата . Трето - вземете отвертка и освободете вече разхлабените придържащи скоби. Четвърто - бавно с леки въртеливи движения дърпайте охладителя,докато се откачи напълно . Монтажа става като поставите охладителя на мястото му и затворите главната скоба по часовниковата стрелка, но  без да нагласяте придържащите скоби , тъй като целта на главната скоба е да затегне придържащите. Слагате захранващия кабел на мястото му ! А ето и клипове как точно става :

Монтаж: http://www.youtube.com/watch?v=MzZQgJDyzGI&feature=fvwrel
Демонтаж: http://www.youtube.com/watch?v=iZdRqLskLgw


Чистенето на старата термична паста става по следния начин : Вземате спирт или високо концентриран алкохол и почиствате,докато старата паста не се премахне напълно . ВНИМАНИЕ: Почистването става само и единствено със специализиран почистващ препарат за процесори, и радиатори или със спирт, или високо концентриран алкохол !!! А ето и клип как точно става : http://www.youtube.com/watch?v=kg4t2kkXrkM&feature=related


Стигнахме до поставянето на термична паста , а ето и как става то : След като сте изчистили старата и изветряла термична паста (ако е имало такава) , вземате флакона с термична паста и поставяте много малко количество върху процесора . Вземате една дебитна карта или картонено календарче ( по възможност направено от по-твърд картон ) и бавно разнасяте пастата по процесора , докато не се получи плътен слои под 1 милиметър ! Ето и клип как точно става : http://www.youtube.com/watch?v=o7rPqCvCt0g

И така надявам се да бях полезен с тази статия ! Мисля,че всеки дори не толкова сръчен,но въоръжен с малко търпение би се справил . Ако имате нещо да добавите моля коментирайте ! Благодаря ! ( Статията е само за стоковите охладители на AMD и Intel socket 775 )