сряда, 25 април 2012 г.

760 милиона потребители ще използват таблет до 2016г.


Продажбите на таблети се увеличават все повече и повече по цял свят и, според анализаторите, тази тенденция само ще се усилва в следващите години. Нов доклад на фирмата Forrester Research прогнозира, че до края на 2016 година продажбите на таблети ще достигнат 375 милиона, отбелязвайки годишен ръст от 46%. Като цяло, общият брой на таблетите, които ще се използват (било то след покупка или просто в работната среда) до края на 2016 година ще бъде 760 милиона.

Според анализаторите от Forrester през следващите четири години таблетите ще се сдобият с нови сензори, по-мощни процесори и по-добри възможности за свързване с други устройства, намиращи се в тяхна близост. В резултат на това, потребителите ще имат достъп до функции като пълно гласово управление и диктуване, подобрено управление с жестове, по-добра интеграция на аксесоарите, по-добър ситуационен контекст и софтуер, който ще се съобразява с личните ни потребности.

От фирмата вярват, че iPad ще продължи да доминира този пазар, макар че дялът му до 2016 година ще представлява само 1/3. Таблетите с Android, обаче, ще загубят от пазарния си дял главно заради фрагментарната природа на платформата. Анализаторите гледат по-оптимистично на съдбата на Windows 8, която, според тях, ще привлече потребители с факта, че ще може да работи както на компютри, така и на таблети.

Що се отнася до производителите на таблети с Android (като Samsung, например), Forrester предричат, че те ще се ориентират главно към пазара за по-нискобюджетни таблети и ще оперират най-вече в развиващите се пазари по света.

Няма коментари:

Публикуване на коментар