сряда, 25 април 2012 г.

HP пуснаха първите си компютри с Ivy Bridge


Последните процесори на Intel - Ivy Bridge - вече са на пазара и съвсем скоро ще ги видим интегрирани в познати и нови модели настолни и преносими компютри. Както стана ясно по-рано този месец, обаче, ноутбуците и ултрабуците може би ще трябва да почакат до появата на втората партида чипове, тъй като Intel няма да успеят да удовлетворят всички поръчки на фирмите в момента.

НР, например, вече обявиха няколко модела компютри, които съвсем скоро ще се появят по магазините с обновени процесори, но сред тях няма преносими. Петте модела - компютри от типа "всичко в едно" - са HP Omni 220qd, HP Omni27 qd, HP TouchSmart 520xt, HP Pavilion HPE h8t и HP Pavilion HPE Phoenix. 

Най-голямото преимущество на Ivy Bridge както за производителите, така и за новите собственици на подобни компютри е, че този нов процесор позволява на устройствата да вършат повече работа по-бързо, но за по-малко пари. Освен това, процесорът ще намали консумацията на енергия с до 20% - добра новина за всички, които ползват настолни компютри и се тревожат за месечната си сметка за ток.

При преносимите компютри, пък, най-голямото преимущество на новите процесори ще бъде увеличения живот на батерията. Според някои специалисти, също така, Ivy Bridge ще позволи на ноутбуците да поддържат и игри с много по-бърза графика. За да се уверим в това, обаче, ще трябва да почакаме поне още няколко месеца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар