събота, 21 април 2012 г.

Gigabyte готви GeForce GTX 680 SuperOverclock с охладител WindForce 5X


Необичайна видеокарта подготвя Gigabyte Technology. Разработчиците възнамеряват в близко бъдеще да представят видеокартата Gigabyte GeForce GTX 680 SuperOverclock, която ще бъде предназначена за взискателните геймъри, овърклокърите и ентусиастите от компютърния свят.


Един от основните акценти в бъдещия 3D-ускорител на Gigabyte е напълно новата охладителна система, която се нарича WindForce 5X. Ако се вгледате внимателно в снимките може да забележите, че този охладител е оборудван с пет 40-милиметрови вентилатора. Ако не се лъжем, такъв охладител до сега не е използван във видеокарта.



Другата отличителна черта на WindForce 5X е, че всичките пет вентилатора са разположени перпендикулярно на равнината на печатната платка в GeForce GTX 680 SuperOverclock. Обикновено, вентилаторите се поставят паралелно на радиатора и съответно на печатната платка. 



Що се отнася до самата видеокарта Gigabyte GeForce GTX 680 SuperOverclock, източници от индустрията твърдят, че честотите на ядрото и паметта са "агресивни" без да се посочват конкретни стойности, както и модификация на платката. Освен това трябва да сме наясно, че при поставянето на ускорителя в компютърната система, той заема най-малко три разширителни слота от дъното. Конкретна информация, кога графичният ускорител ще бъде пуснат в продажба и на каква цена все още няма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар