понеделник, 30 април 2012 г.

Nvidia представиха видео картата GeForce GTX 690 Dual-GPU


На фестивала за игри, който се проведе миналата седмица в Шанхай, Nvidia официално представиха най-новата си видео карта базирана на 28nm Kepler архитектура. Моделът работи с две графични карти от типа GeForce GTX 690 , който, според Изпълнителния директор на фирмата, е "най-добрата графична карта в света".

Картата GeForce GTX 690 има общо 3072 CUDA паралелни процесорни ядра, благодарение на които е почти два пъти по-бърза от предшественика си - модела GPU GTX 680, който Nvidia представиха едва миналия месец. Новата карта е по-добра от старата и с това, че е по-тиха и по-енергоспестяваща.

Външната част на видео картата е направена от тривалентен хромиран алуминий, който я прави по-здрава и издръжлива. В допълнение към това, частта, която пази вентилатора е от специална сплав, която подобрява разпръскването на топлината и намаляването на вибрациите. Ниската консумация на енергия е гарантирана от десет-слоевата дънна платка, която намалява съпротивлението и генерирането на топлина.

Видеокартата ще се предлага първоначално в ограничени количества от началото на май, като след 7 май ще бъде официално пусната по магазините. Препоръчителната й цена ще е около $1000.

Няма коментари:

Публикуване на коментар