понеделник, 30 април 2012 г.

Снимки на системното охлаждане WindForce 5X за видеокартата Gigabyte GeForce GTX 680 SuperOverclock


По-рано този месец в мрежата се появи информация, чеGigabyte Technology се готви да представи на пазара графичния ускорител Gigabyte GeForce GTX 680 SuperOverclock, който ще бъде оборудван с чудовищното охлаждане WindForce 5X. Един от чуждестранните хардуерни информационни ресурси се сдоби със "живи" снимки на адаптера и реши да информира читателите за интересните особености на конструкцията на този охладител, докато останалите характеристики все още не са известни. Охладителят WindForce 5X заема три разширителни слота от дънната платка, което не е сензация разбира се, тъй като толкова пространство е необходимо и за охладителя DirectCu II, разработка на ASUS - голяма част от него се заема от огромен радиатор.
 


В основата на WindForce 5X лежи изпарителна камера, която отвежда горещия въздух от 28-nm ядро NVIDIA GK104 и чиповете памет GDDR5, а от масивна пластина излизат пет 8-милиметрови медни топлинни тръби, пронизващи масив от алуминиеви ребра.

 


Вентилаторите, обдухващи радиатора са пет 40-мм, монтирани в страничната част на видеокартата. На обратната страна на GTX 680 SuperOverclock се наблюдава присъствие на охладителна пластина, през отвора на която се виждат четири NEC Tokin кондензатора. Други подробности за предстоящия ускорител все още няма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар