понеделник, 30 април 2012 г.

Origin представиха 11-инчовия геймърски лаптоп Eon 11-S


11-инчовите геймърски лаптопи се броят на пръсти. Всъщност единственият сериозен претендент в тази нишова категория е моделът Alienware M11x на Dell. Скоро, обаче, този лаптоп може да се сдобие с достоен конкурент. Фирмата Origin (която, между другото е основана от бивш служител работещ по Alienware) пусна на пазара 11-инчовия ултрапортативен геймърски лаптоп Eon 11-S.

Всъщност, на Eon 11-S може дори да не му се наложи да се бори за надмощие с M11x. Според различни източници, Dell или обмислят, или вече дори са спрели да произвеждат 11-инчовия лаптоп. Това от една страна е добра, а от друга лоша новина за Origin. Ако Dell наистина са спрели да произвеждат M11x, означава ли това, че потребителите не се интересуват от малки геймърски лаптопи?

Кевин Василиевски - шефът на Origin - явно не смята така. Даже, напротив, той твърди, че новият им модел ще бъде нещо като алтернатива на популярните напоследък ултрабуци, само че ще е пригоден за геймърския пазар. "Всеки си мечтае за лаптоп, който е по-малък, по-лек, с по-дълъг живот на батерията и който може да зарежда и най-новите PC игри," твърди той и допълва, че Eon 11-S може да направи тази мечта реалност.

Лаптопът използва последно поколение процесор Intel Core i и графична карта Nvidia GT 650M. Батерията му издържа 6,5 часа, а теглото му е малко над килограм и половина. Моделът има типичния за последните лаптопи Origin дизайн и се продава за около $1000.

Няма коментари:

Публикуване на коментар