понеделник, 30 април 2012 г.

Panasonic и NHK представиха първия 145-инчов телевизор с резолюция 8K


Японският гигант Panasonic в сътрудничество с радиотелевизионната корпорация NHK представи първия в света прототип на плазмен PDP телевизор с диагонал 145 инча и главозамайващата резолюция 7680 х 4320 пиксела (8K). За подобряване на качеството на изображението Panasonic е използвала обновената технология Imagine Engine, базирана на вертикално сканиране на пикселите.


Новият продукт, анонсиран в навечерието на Олимпийските игри в Лондон, поддържа технологията Super Hi-Vision, разработена от NHK. Двете японски компании са официални партньори на предстоящите Олимпийски игри. Едновременно с откриването на спортното събитие NHK ще стартира пробно излъчване с резолюция 8K, за чието реализиране липсваше само подходящ телевизор, поддържащ такава огромна резолюция.



Към днешна дата информация относно ориентировъчните срокове за появата на телевизора на пазара не се съобщава. NHK и Panasonic ще демонстрират съвместно новата разработка на ежегодната конференция Open House, която ще се проведе от 24 до 27 май, както и в рамките на международния симпозиум SID от 3 до 8 юни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар